Primii pasi pentru a renunta la scutece

Primii pasi pentru a renunta la scutece

Copilul are 2 ani si totusi poarta pampers – un astfel de context le pune probleme parintilor care se simt presati de diferiti tati si mame sa isi compare copilul cu altii. De fapt, momentul potrivit pentru a scapa de scutec este in momentul in care au fost facuti primii pasi de pregatire a bebelusului si atat tatal si mama, cat si copilul sunt pregatiti pentru noua calatorie. Pentru ca necesita o pregatire prealabila, se recomanda produsele din magazinele profesionale, constand in scutece textile, protectie pentru saltele, scutece chilotel si multe altele. Fiecare dintre acestea isi au rolul, datorita faptului ca bebelusul nu trebuie sa mai fie certat, insuflandu-i-se ideea de rusine atunci cand se mai intample accidente.

Sugestii care au ajutat alti parinti

Fiecare poveste este diferita si pana la a pronunta cu optimism ca am scapat copilul de scutece poate dura ceva timp, in functie de vointa copilului si a mamei si a tatalui. Trebuie sa existe o rutina in acest sens si odata ce un ritual de toaleta este inclus in orarul copilului, acesta trebuie respectat intocmai.

incepeti cu scutecele chilotel – miscarea precisa atunci cand va dezbracati/imbracati il ajuta pe cel mic sa faca mai usor trecerea de la scutec la chilotel. El poate fi invatat sa faca singur aceste miscari. Momentul acesta va incepe oricand dupa 12 luni, deoarece acestea sunt in realitate scutece, dar cu o varianta distincta de inchidere.

Continuati cu scutecele de antrenament. Acestea pot fi o varianta mai buna a configuratiei conventionale a scutecului. Au 4 straturi care absorb lichidul, au bumbac si pot fi curatate. Sunt aprobate pentru copii cu varsta incepand cu 18 luni.

in aceasta perioada de schimbare, cel mic ar trebui sa mearga la toaleta destul de des, obisnuindu-se cu acest concept. Poate fi folosita o jucarie preferata, iar prin imitatie cei mici sunt convinsi destul de usor sa urmeze anumiti pasi.

Asociati cuvinte, gesturi cu intregul ritual – cei mici sunt amuzati de onomatopee ca exemplu sau tin minte mai bine lucrurile odata ce le asociaza cu o rutina. Ei se simt in siguranta in acest fel. De aceea conversatia conteaza foarte mult. Oferiti o explicatie pentru fiecare pas ce va aparea.

Nu renuntati! Este adevarat ca poate fi frustrant sa incerci sa mergi la toaleta, sa te lovesti de un refuz urmat, bineinteles, de „Am facut caca pe mine”. Este nevoie de multa perseverenta si discretie, insa renuntarea nu este benefica. Regresul la pampers traditionali amana practic momentul. Este cu adevarat motivul pentru care se confirma eficacitatea chilotilor de antrenament. Acestia mentin lichidul, sunt usor de spalat si de refolosit si sunt produsul unor materiale prietenoase cu porii si pielea, constand in bumbac. Se speculeaza ca ii fac pe cei mici sa fie mai constienti de ceea ce fac, de momentul in care trebuie sa foloseasca toaleta sau olita si de modul in care trebuie sa reactioneze pentru ca adultul sa poata reactiona la randul sau.

Leave a Comment