Este sigur sa va faceti manichiura si pedichiura in timpul sarcinii

Este sigur sa va faceti manichiura si pedichiura in timpul sarcinii?

In timpul sarcinii, se considera, in general, ca este sigur sa va faceti manichiura si pedichiura. Cu toate acestea, exista câteva masuri de precautie pe care le puteti lua pentru a minimiza orice risc potential:

Evitati anumite substante chimice: Unele produse pentru unghii contin substante chimice, cum ar fi formaldehida si toluenul, care pot fi daunatoare pentru dvs. si pentru bebelusul dvs. Cereti tehnicianului de unghii sa foloseasca produse care nu contin aceste substante chimice sau aduceti-va propriile produse.

Evitati inmuierea in apa: inmuierea picioarelor in apa pentru o perioada indelungata de timp poate face ca organismul dumneavoastra sa absoarba din apa substante chimice daunatoare, cum ar fi bacteriile si ciupercile. Daca trebuie sa va inmuiati picioarele, asigurati-va ca apa este curata si calda si evitati sa va inmuiati mai mult de 10 minute.

Aveti grija la unghiile dvs: Evitati sa va taiati cuticulele, deoarece acest lucru va poate creste riscul de infectie. Daca aveti taieturi sau abraziuni pe picioare, evitati sa va faceti pedichiura pâna când acestea se vindeca.

Alegeti un salon de renume: Asigurati-va ca salonul pe care il alegeti este curat si bine intretinut. Verificati daca folosesc instrumente sterilizate si daca schimba apa din baile pentru picioare intre clienti.

Luand aceste masuri de precautie, puteti minimiza riscul de expunere la substante chimice daunatoare si alte riscuri asociate cu efectuarea unei manichiuri sau pedichiuri in timpul sarcinii. Daca aveti orice fel de ingrijorare, este intotdeauna cel mai bine sa va consultati cu medicul dumneavoastra inainte de a lua o decizie.

Leave a Comment