Imunitate sporita

Imunitate sporita

Sistemul imunitar implica o retea extrem de complexa de celule, tesuturi si organe. Cand functioneaza cu eficienta maxima, elementele lui lucreaza in armonie, ca o orchestra bine dirijata, raspunzand cu succes atacurilor bacteriilor, virusurilor si fungilor, a caror „misiune” este sa patrunda in corp si sa-l infecteze. In zilele noastre, e mai important decat oricand sa ne mentinem sistemul imunitar in cea mai buna forma, astfel incat sa respinga eficient bolile, de la cele banale la cele severe. Urmatoarele patru strategii reprezinta punctul de pornire in cresterea imunitatii:

Renuntati la dulciuri. Si, de asemenea, la alimentele grase, grasimile nocive si carbohidratii nesanatosi. Toate acestea slabesc sistemul imunitar.

Consumati alimente produse de fermieri, nu alimente procesate. Fructele si legumele proaspete, produsele lactate ori carnea slaba sunt pline de substante hranitoare de care aveti nevoie pentru un sistem imunitar puternic. Alimentele ambalate si procesate nu doar ca au fost deposedate de cei mai multi nutrienti, dar chiar li s-au adaugat diverse substante chimice daunatoare.

Fiti activi. Exercitiul fizic este unul dintre cele mai bune lucruri pe care le puteti intreprinde pentru cresterea imunitatii. Pe langa 20-30 de minute de plimbare vioaie, in mai toate zilele saptamanii, faceti cateva exercitii de intarire a muschilor, de cel putin trei ori pe saptamana. Masa musculara ajuta in lupta impotriva microbilor care provoaca diverse boli – si chiar grabesc recuperarea dupa infectii si rani.

Dormiti profund. Un somn bun este la fel de sanatos ca si exercitiile fizice. Mergand la culcare la ora 9 sau 10 seara, si odihnindu-va pe tot parcursul noptii, sustineti si refaceti sistemul imunitar.

Leave a Comment