Este posibil sa ramai insarcinata daca sperma se scurge dupa sex

Da, este posibil sa ramai insarcinata daca sperma se scurge dupa sex

Este o intrebare frecventa pentru cuplurile care incearca sa conceapa: Poti sa ramai insarcinata daca sperma curge dupa sex?

Daca incerci sa ramai insarcinata, s-ar putea sa incepi sa privesti sexul un pic diferit. De exemplu, ai putea incepe sa sincronizezi sexul pentru a-ti creste sansele de a concepe si sa incerci diferite pozitii care sunt excelente pentru a face copii – si pentru a pastra sperma in interiorul vaginului. S-ar putea, de asemenea, sa va intrebati de ce sperma iese uneori din vagin la cateva ore dupa sex.

Atunci cand incercati sa concepeti, este normal sa fiti ingrijorata daca observati ca o cantitate mica de sperma (si, prin extensie, de sperma) se scurge din vagin dupa ce partenerul dvs. ejaculeaza. Aceste scurgeri nu reprezinta un motiv de ingrijorare, dar pot fi, in mod de inteles, descurajante atunci cand obiectivul este conceptia. Ramane sa va intrebati: „Cum ar trebui ca sperma sa imi fertilizeze ovulele daca nu ajunge acolo?”

In realitate, insa, este absolut normal ca o parte din sperma sa se scurga din vagin dupa un act sexual care se termina cu ejacularea partenerului tau in vagin. Vesti bune: O parte din sperma care iese este de asteptat si nu iti afecteaza sansele de a ramane insarcinata. Citeste mai departe pentru a afla de ce poti ramane insarcinata daca sperma iese dupa sex.

De ce este in regula daca o parte din sperma iese afara
Pentru a intelege de ce este in regula daca iese putin sperma, este util sa ai o trecere in revista de baza a modului in care functioneaza conceptia. Materialul seminal (ceea ce iese din penis la ejaculare) este alcatuit dintr-o multime de lucruri diferite. Unul dintre componentele sale este sperma.

Un ejaculat sanatos contine intre 23 si 928 de milioane de spermatozoizi. Si este nevoie doar de un singur spermatozoid pentru a fertiliza ovulul pentru ca conceptia sa aiba loc. Asadar, in realitate, in timp ce puteti observa ceea ce pare a fi o cantitate destul de mare de sperma care se scurge din vagin dupa sex, sperma este doar o componenta a acelui lichid – si probabil ca este destula pentru a ajunge la un ovul, daca acesta este scopul dumneavoastra.

Ejaculatul se scurge adesea din vagin dupa sex si, desi nu poti face prea multe pentru a impiedica acest lucru sa se intample, este in regula. De fapt, o anumita cantitate de scurgeri ar putea fi un semn bun, deoarece ar putea indica o cantitate sanatoasa de spermatozoizi care ar putea duce la o sarcina.

Calatoria pe care o fac spermatozoizii
Daca esti inca nelinistita de cantitatea de sperma pe care o gasesti scurgandu-se dupa sex, poate fi util sa te gandesti la calatoria pe care o fac spermatozoizii dupa ejaculare. Cum poti confirma cat de multa sperma a intrat inauntru? Ei bine, poate fi de ajutor sa stii ca putinul ajunge de fapt acolo unde trebuie sa ajunga pentru a concepe cu succes (presupunand ca momentul este potrivit, desigur).

Iata cateva locuri in care pot ajunge spermatozoizii dupa ce intra in vagin:

  • O parte din sperma se va scurge in mod inevitabil din vagin atunci cand stati in picioare sau va schimbati pozitia.
  • O parte din sperma va ramane in partea din spate a vaginului (fornixul posterior).
  • O cantitate si mai mica isi va croi drum prin colul uterin, in uter si in jos in trompele uterine.
    Sperma calatoreste rapid, asa ca incepe sa mearga spre trompele uterine in cateva minute. Aici, in trompele uterine, se intalnesc spermatozoizii si ovulul.

Concluzia
Concluzia este ca este perfect normal daca o anumita cantitate de sperma (si spermatozoizi) se scurge din vagin dupa sex. Si nici nu trebuie sa va faceti griji in legatura cu incercarea de a-l „pastra” inauntru. Nu trebuie sa stai intinsa in pat cu picioarele in sus dupa actul sexual pentru a ramane insarcinata. Faptul ca sperma se scurge dupa aceea nu scade sansele de a concepe.

O sarcina ar putea rezulta daca sunt intrunite circumstantele potrivite. De exemplu, sincronizarea sexului cu ovulatia face mai probabil ca un ovul sa fie gata sa fie fertilizat – dar tineti cont de faptul ca conceptia dureaza adesea. De exemplu, cercetarile arata ca doar aproximativ 30% dintre persoanele care incearca sa ramana insarcinate vor concepe in prima luna in care incearca. Dar aceleasi cercetari arata ca rata creste la 75% in sase luni si la 90% dupa un an.

Potrivit medicilor, daca aveti sub 35 de ani si incercati sa concepeti de un an fara niciun rezultat, este posibil sa luati in considerare o evaluare a fertilitatii. Daca ai peste 35 de ani, termenul scade la sase luni, iar cei peste 40 de ani ar trebui sa o faca imediat.

Leave a Comment