Cum sa alegi caruciorul perfect pentru copilul tau

Cum sa alegi caruciorul perfect pentru copilul tau

Cum sa alegi caruciorul perfect pentru copilul tau

Alegerea unui carucior potrivit pentru copilul tau va face o mare diferenta si va conta la bunastarea pe care o va avea cel mic. Desigur, exista o multime de carucioare si este greu sa alegi cand ai atatea optiuni, dar iata cateva lucruri dupa care te poti ghida. Trebuie sa iei in calcul si faptul ca va trebui sa achizitionezi o geanta pentru carucior, perfecta pentru a-l transporta mai usor atunci cand calatoresti alaturi de copilul tau.

 1. Tine cont de varsta copilului. Daca achizitionezi pentru prima data un carucior, acest lucru inseamna ca il cumperi pentru un nou-nascut.  Carucioarele pentru nou-nascuti sunt special realizate pentru a sustine capul micutului, care inca nu are forta necesara pentru a face acest lucru. Un carucior pentru un copil mai matur va fi extrem de diferit fata de unul pentru nou-nascuti. Verifica descrierea caruciorului si cauta un produs atat cu optiunea de inclinare, cat si cu cea care face posibila pozitia de sezut pentru copil. Cel mai bine este sa cumperi un carucior care poate fi adaptat foarte usor pentru toate stadiile de crestere a bebelusului.
 2. Cati copii ai? Daca ai gemeni, tripleti sau mai multi, este recomandat sa achizitionezi carucioare cu locuri multiple.
 3. Unde vei folosi caruciorul? Caruciorul potrivit va fi acela pe care vei sti unde il vei folosi. Il vei folosi sa te plimbati prin mall-uri? Sau ai nevoie de un carucior care sa fie indicat pentru orice tip de teren si stil de viata pe care il ai? Ia in considerare acest lucru, pentru ca in acest fel iti vei usura viata.
 4. Fa un mic research. Produsele pentru bebelusi sunt o parte destul de dinamica a industriei, iar in ceea ce priveste carucioarele, vei observa ca apar mereu idei noi si inovatoare. Cauta magazine online care ofera recenzii pentru produsele lor si cere sfaturi altor parinti.
 5. Ce caracteristi vrei sa aiba caruciorul? Decide care sunt caracteristicile esentiale pe care ar trebui sa le aiba caruciorul: sa fie compact, sa fie un sistem modular, sa aiba compatibilitate cu scaunul auto, copertina, manere reglabile, spatiu de depozitare adecvat, scaune lavabile, sisteme de siguranta etc.
 6. Documenteaza-te in legatura cu tipurile de carucioare care exista:
 • Carucior cu umbrela: este unul dintre carucioarele de baza, ieftin, usor de administrat si care necesita putin spatiu, nu are alte caracteristici.
 • Carucior pentru masina: este un carucior care foloseste scaunul de masina ca piesa de baza si permite unui copil care doarme sa intre si sa iasa din masina fara a fi scos din el. Cu toate acestea, nu poate fi folosit decat in primele lui luni.
 • Carucior standard: de obicei acesta este un carucior de clasa medie. Are un echilibru bun de caracteristici si este o excelenta alegere universala.
 • Carucior de jogging: acest carucior este cea mai buna alegere pentru utilizarea in aer liber, cum ar fi pistele de bicicleta, trasee sau chiar alergare. Cu toate acestea, carucioarele tipice de jogging sunt mult prea voluminoase pentru a fi utilizate in magazine de exemplu.
 1. Cumpara mai mult de un singur tip de carucior, daca banii nu sunt o problema. Un carucior cu umbrela ar putea fi ideal pentru calatorie, dar la fel de bine este sa ai un carucior mare pentru uz cotidian.

Leave a Comment