Pastele, cum le explici copiilor sarbatoarea religioasa

Pastele, cum le explici copiilor sarbatoarea religioasa

Pastele ortodox este o sarbatoare religioasa importanta, celebrata de crestinii ortodocsi din intreaga lume. Este un moment de mare bucurie si sarbatoare, deoarece comemoreaza invierea lui Iisus Hristos din morti.

Pentru parintii care doresc sa le explice copiilor lor semnificatia acestei sarbatori, poate fi o provocare sa gaseasca cuvintele potrivite pe care sa le foloseasca. In acest articol, vom explica ce este Pastele ortodox si vom oferi cateva sfaturi despre cum sa vorbim cu copiii despre el.

Ce este Pastele ortodox?

Pastele ortodox, cunoscut si sub numele de Pasti, este cea mai importanta sarbatoare religioasa din credinta crestina ortodoxa. Este sarbatorit la o data diferita de Pastele catolic, deoarece Biserica Ortodoxa urmeaza calendarul iulian, care este mai vechi decat calendarul gregorian folosit Biserica Catolica.

Pastele ortodox este o celebrare a invierii lui Iisus Hristos, care, potrivit Bibliei, a fost crucificat si a murit intr-o zi de vineri si a inviat din morti trei zile mai tarziu, intr-o duminica. Sarbatoarea este celebrata prin slujbe speciale la biserica, intalniri de familie, ospat si activitati traditionale precum pictura si vanatoarea de oua.

Cum sa le explici copiilor Pastele ortodox?

Explicarea Pastelui ortodox copiilor poate fi o provocare, dar exista cateva modalitati simple de a-i ajuta sa inteleaga sarbatoarea si semnificatia ei:

  1. Folositi un limbaj simplu: Atunci cand vorbiti cu copiii, este important sa folositi un limbaj simplu, pe care acestia sa il poata intelege. Explicati povestea Pastelui in termeni simpli si evitati sa folositi prea mult jargon religios.
  2. Folositi elemente vizuale: Copiii invata prin imagini, asa ca folositi imagini sau ilustratii pentru a-i ajuta sa vizualizeze povestea Pastelui. De asemenea, le puteti arata videoclipuri sau filme care spun povestea Pastelui.
  3. Concentrati-va pe mesaj: Mesajul Pastelui este unul de speranta, dragoste si iertare. Concentrati-va pe acest mesaj si ajutati-i pe copii sa inteleaga semnificatia lui in viata lor.
  4. Implicati-i pe copii in sarbatori: Implicati copiii in sarbatorile Pastelui ortodox. Duceti-i la slujbele de la biserica, implicati-i in pregatirea mancarurilor traditionale si incurajati-i sa participe la activitati traditionale, cum ar fi vopsitul oualor si vanatoarea de oua.
  5. Raspundeti la intrebarile lor: Copiii sunt curiosi in mod natural si vor avea multe intrebari despre Pastele ortodox. Raspundeti la intrebarile lor intr-un mod simplu si adecvat varstei si incurajati-i sa intrebe mai mult.

In concluzie, Pastele ortodox este o sarbatoare religioasa importanta, celebrata de crestinii ortodoxi din intreaga lume. Explicarea sarbatorii copiilor poate fi o provocare, dar, folosind un limbaj simplu, imagini, concentrandu-va asupra mesajului, implicandu-i in celebrari si raspunzand la intrebarile lor, ii puteti ajuta sa inteleaga semnificatia sarbatorii si importanta acesteia in viata lor.

Leave a Comment